Kampen för kompetens och kvalitet

Den svenska TIC-branschen (provningar, inspektioner och certifieringar) påverkas liksom andra samhällssektorer av megatrender som digitalisering, hållbarhet och klimatkrav. Vi samlade fyra branschprofiler från SWEDAC och SWETIC för en diskussion kring framtidens utmaningar och möjligheter.

Att samla representanter för ackreditering, kontroll och certifiering innebär ofrånkomligen en möjlighet att lyfta insikter och erfarenheter från en mängd olika sektorer. Våra paneldeltagare arbetar med såväl kontroll och revision av industriella processer och livsmedelskontroller som ledningssystem, bilprovningar och tillverkning av byggprodukter, som kvalitetssäkras genom ackreditering.

Men de har en gemensam uppgift: att värna om kvalitet och kompetens i kritiska processer – ofta bakom kulisserna i det moderna samhällets komplexa väv. Deras arbete märks inte förrän det försvinner.

Länk till artikeln Kampen för kompetens och kvalitet


Nyheter


Ökad säkerhetsmedvetenhet inför arbete i slutna utrymmen

Med en ökad medvetenhet om de risker som finns och de åtgärder som krävs, är målet att minimera risken för

Nytt fokus satt för 2024

Efter diskussioner och resonemang beslutades enhälligt att nedan områden och prioriteringsordning ska ligga till grund för vårt fokus under kommande

Debattartikel i tidningen Miljö & Utveckling

Läs och dela gärna artikeln här!  Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Kritik framförd i remissvar till Justitiedepartementet

Swetic ser att EU-kommissionens CSRD-direktiv kommer spela en avgörande roll i unionens gröna omställning. Därför är noga avvägd implementering av