Swetic:s medverkan i kampanjen certifiering & kvalitetssäkring vecka 12

Swetic har ännu en gång fått nöjet att medverka i kampanjen Certifiering & Kvalitetssäkring, som är en kampanj bestående av en tematidning tillsammans med Dagens Industris riksupplaga vecka 12 samt en digital kampanjsajt, www.företagsverksamhet.se.

Vår vice ordförande Lennart Månsson skriver ledaren och kommer prata om hur genomtänkt projektledning och uppföljning behövs i bygg- och större infrastrukturprojekt.

Urval av artiklar:

Coverstory: Kjell-Åke Averstad, projektledare Citybanan, berättar om hur ett integrerat ledningssystem gett Citybanan sin välfungerande samordning.
Ledare: Lennart Månsson, vice ordf. Swetic, pratar om värdet av ledningssystem inom bygg- och infrastrukturprojekt.
Miljöcertifiering: Bengt Wånggren & Catarina Warfvinge från Swedish Green Building Council pratar om värdet av miljöcertifiering som leder till hållbarhet och konkurrenskraft.
Stålcertifiering En 1090-1: Björn Uppfeldt, VD, MVR & Björn Åstedt, VD, SBI pratar om glapp mellan standarder och produktion, för låg efterlevnad med certifieringen 1090 och hur certifiering ger en grund för säkra byggnader.
Installations certifiering: Karin Swanberg, Incert pratar om hur fibernätverken är kritiska i ett uppkopplat samhälle och värdet av certifieringen Robust Fiber.

Exakt datum för distribution bestäms snart men håll ögonen öppna för vecka 12!


Nyheter


Ökad säkerhetsmedvetenhet inför arbete i slutna utrymmen

Med en ökad medvetenhet om de risker som finns och de åtgärder som krävs, är målet att minimera risken för

Nytt fokus satt för 2024

Efter diskussioner och resonemang beslutades enhälligt att nedan områden och prioriteringsordning ska ligga till grund för vårt fokus under kommande

Debattartikel i tidningen Miljö & Utveckling

Läs och dela gärna artikeln här!  Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Kritik framförd i remissvar till Justitiedepartementet

Swetic ser att EU-kommissionens CSRD-direktiv kommer spela en avgörande roll i unionens gröna omställning. Därför är noga avvägd implementering av