Färdas i ljusetshastighet – utan risker

Ansvaret att se till att anläggningens avancerade tryckkärl fyller alla funktionskrav och att det blir en säker arbetsplats har medlemsföretag inom SWETIC.

– Normalt sett jobbar vi med kontroller och certifiering av tryckkärl inom exempelvis pappersbruk och kraftverk där tryckförhållandena rör sig inom betydligt mindre intervall. ESS däremot har extremt breda spektrum med tryck på upp till 3000-4000 bar, i ett par inre höljen upp till 1 miljon bar, och med temperaturer som snabbt kan skifta från absoluta nollpunkten till flera hundra grader, förklarar Filip Jinnestrand, regionchef Syd på DEKRA samt ansvarig för ESS-projektet inom DEKRA.

Trygga arbetsplatser – oavsett bransch
– Det har varit både intressant och lärorikt att se hur bra de svenska föreskrifterna står sig i så pass krävande driftsförhållanden. Det visar att vårt regelverk skapar säkra och trygga arbetsplatser på allt från en cykelverkstad till en avancerad forskningsanläggning som ESS, konstaterar Jörgen Backersgård, ordförande i SWETIC.

Läs hela artikeln på Media Planet.


Nyheter


Ökad säkerhetsmedvetenhet inför arbete i slutna utrymmen

Med en ökad medvetenhet om de risker som finns och de åtgärder som krävs, är målet att minimera risken för

Nytt fokus satt för 2024

Efter diskussioner och resonemang beslutades enhälligt att nedan områden och prioriteringsordning ska ligga till grund för vårt fokus under kommande

Debattartikel i tidningen Miljö & Utveckling

Läs och dela gärna artikeln här!  Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Kritik framförd i remissvar till Justitiedepartementet

Swetic ser att EU-kommissionens CSRD-direktiv kommer spela en avgörande roll i unionens gröna omställning. Därför är noga avvägd implementering av